Estafa a Assessors Fiscals

Estafa a Assessors Fiscals

ESTIGUEU ALERTA!!

Des de la Comissió de FiscalistesCEC us volem alertar d’una estafa que afecta directament als assessors fiscals i que es ve produint des de fa uns anys en assessories de Barcelona, València i Madrid. L’estafador en qüestió sembla ser que és alemany i el modus operandi que utilitza és bastant similar en tots els casos:

Envia un correu electrònic a l’assessoria com a representant d’una empresa la matriu de la qual es troba a Alemanya i com a referència d’aquestes pot esmentar fins i tot al Grup Volswagen, Bayer, Siemens, Basf, BMW, etc. Un caramel per captar l’atenció de l’assessor, al qual li demanarà un pressupost de serveis amb un text similar a aquest:

Quiero constituir una sociedad limitada con un único socio, el cual sería nuestra matriz que también actuará como administrador, teniendo 2 apoderados, el capital social previsto es de 15.000 euros.

En cuanto al movimiento financiero estaremos hablando de unas 20 a 30 facturas (recibidas y emitidas) por mes.

Las facturas recibidas serían de Alemania y las emitidas a nuestro cliente en España. Personal no tendríamos en España y como sede utilizaríamos un centro de negocios.

Estamos traduciendo las escrituras y registro mercantil de la matriz en este momento con sello de la Haya, deberíamos tenerlo de vuelta a finales de esta semana.

Espero que con esto me puede dar una idea presupuestaria

Hablaremos más tarde por teléfono (En aquesta trucada telefònica pot esmentar en alguns casos que ve recomanat per algun suposat conegut seu)
Un cop presentat el pressupost l’estafador “aprofitant la seva suposada estada temporal a Espanya”, es cita amb l’assessor en el propi despatx o també en alguna cafeteria, i és en aquest moment que amb l’excusa de que li han robat o que s’ha deixat el mòbil, la cartera o el portàtil en un taxi, comença la comèdia de que ha de marxar a Madrid o on sigui i que necessita diners per agafar l’AVE o l’avió, i li demana a l’assessor quantitats que poden oscil·lar entre els 200 i els 500 euros. L’assessor davant la possibilitat d’un potencial client accedeix a donar-li una quantitat i a partir d’aquí es perd el rastre i qualsevol possibilitat de contacte amb l’estafador.

La descripció del personatge en qüestió:
Home d’uns 55 anys – 190 cm d’altura – Prim – Pell blanca – Ulls clars – Cabell gris i curt – Barba canosa – Dentadura en mal estat (Descripció feta per denunciants davant la policia el juny de 2018)

Facebooktwitterlinkedin